The Miracle Morning : het boek dat ook jouw leven kan veranderen !

The Miracle Morning : het boek dat ook jouw leven kan veranderen !

hal elrod

Enkele maanden geleden las ik het boek :”The Miracle Morning” van Hal Elrod.  De ondertitel van het boek is :”The not so obvious secret guaranteed to tranform your life before 8 am.

Die titel sprak me enorm aan.  Een gegarandeerde manier om je leven te veranderen, wie wil dat niet lezen ?  Spijtig genoeg was toen nog niet tot me doorgedrongen dat er 8 am achter stond.

Ik begon te lezen in het boek en het greep me van de eerste seconde.  In een ruk was het uit en bleef ik wat verdwaasd achter.  Han had me heel wat inzichten  en motivatie gegeven om het boek te gaan implementeren in mijn leven.  Zo gezegd, zo gedaan.

Wie is Hal Elrod ?

Op zijn 20ste was Hal betrokken in een zwaar auto ongeval. Hij was gedurende 6 minuten klinisch dood, werd gereanimeerd, hij lag weken in een coma.  Hal moest alles terug leren.  Zijn persoonlijk verhaal wordt doorheen het boek vertelt. Dat maakt het een heel verteerbaar boek.

Aanpak ?

Wat is zijn aanpak ?  Hal zegt dat om succesvol te zijn en je leven te veranderen, je elke dag vroeg moet op staan.  Vroeg in de zin van rond een uur of 4 á 5.  De schrik sloeg me om het hart want ik stond bekend als een langslaper, geraakte met moeite uit mijn bed ’s morgens en heb meermaals de wekker hartsgrondig vervloekt. En ik moest nu vrijwillig om 5 uur gaan opstaan ?

Dat was stap 1, opstaan om 5 uur.  Zo gezegd, zo gedaan.  Ik ontdekte een leuke app op mijn iPhone die het wakker worden iets makkelijker maakte, namelijk Sleep Cycle.  Hier kan je je slaap mee monitoren maar wat mij vooral aansprak was het feit dat je een uur kon instellen om op te staan en dat hij dan automatisch een half uur vroeger al begint met je zachtjes wakker te maken. Naargelang het echte uur van opstaan dichter komt gaat hij luider zijn muziekje afspelen, voordeel is dat het een heel aangenaam muziekje is en je dus heel langzaamaan wakker gemaakt wordt.

In real life

Eerste dag had ik het alarm ingesteld zodat ik zeker om 5.30 moest wakker zijn. Rond 5 uur begon het muziekje te spelen en tegen 5.30 was ik inderdaad op en goedgezind !  De volgende dagen bleef ik het op dezelfde manier doen en ik moet zeggen dat dit redelijk vlot ging.  Na een paar dagen was ik eerder dan mijn wekker wakker en 5 uur is niet meer moeilijk voor mij. Het is zelfs zo dat ik zelfs in het weekend vroeg wakker ben.

Hal heeft het in zijn boek natuurlijk niet alleen over het vroeg opstaan.  Daarmee alleen transformeer je je leven niet.  Het vroege opstaan is maar een onderdeel van een heel systeem.

Hal’s visie

Zijn visie zegt dat als je elke dag 1 uur vroeger opstaat en dat uur productief gebruikt (daarover later meer) je energieker aan je dag begint en productiever bent. Hal is, net als ik, heel erg bezig met persoonlijke ontwikkeling.  Hij zegt dat het belangrijk is om aan jezelf te werken en dat je daarvoor zo veel mogelijk inspirerende boeken moet lezen.  Heel veel mensen willen dit wel maar vinden er de tijd niet voor.

Dat was Hal zijn probleem.  ’s Avonds was hij te moe om te lezen en wou hij enkel tv kijken, ’s morgens was hij maar juist op tijd wakker en had hij er geen tijd voor en gedurende de dag ging hij werken.  Zijn oplossing : sta vroeger op en lees dan.

Een uur vroeger

Wat doe je in dat uur dat je vroeger opstaat ?  Han deelt het uur op in 6 blokken van 10 minuten.  Elke 10 minuten doe je iets anders.  Ik ga kort beschrijven wat je elke 10 minuten doet.  In zijn boek is er aan elke 10 minuten een volledig hoofdstuk besteed, dus ik zou zeggen, lees het boek.  Binnenkort (september 2016) zou het in de Nederlandse vertaling in de winkel moeten liggen.

Stilte

De eerste 10 minuten besteden we aan stil zijn.  Je kan dan mediteren (ik gebruik hiervoor de app Headspace), dankbaar zijn, bidden, gewoon rustig stil zitten en nadenken,… hoe dat je het invult daar ben je vrij in.  Deze eerste 10 minuten in stilte zijn heel belangrijk omdat zo je stresslevel heel erg zakt en dat voor de rest van de dag een invloed op je heeft.

Affirmaties

De tweede 10 minuten besteed hij aan affirmaties. Dit is voor vele mensen iets onbekends.  Affirmaties zijn eigenlijk zinnen die je zelf opstelt waarin je beschrijft op een manier alsof je het al bereikt hebt, wat je zou willen bereiken.  In één van mijn volgende blogs zal ik het hier uitgebreid over hebben.  Affirmaties worden luidop met intentie uitgesproken, anders hebben ze geen effect.

Visualiseren

De derde 10 minuten gaan we visualiseren.  Weer iets dat voor ons vreemd is. Visualisatie is belangrijk om je mindset (je manier van denken die geprogrammeerd is) te veranderen.  Hierover vertel ik je in een volgende blog meer.

Oefeningen

De vierde 10 minuten gaan we oefeningen doen.  Hij heeft in zijn boek vooral over yoga maar je kan 10 minuten op de hometrainer, fitnessoefeningen doen, wandeling maken,… elke soort oefening (beweging) is goed.

Lezen

De vijfde 10 minuten is om te lezen.  De bedoeling is om een stuk uit een inspirerend boek te lezen (een aanrader :“Think and Grow Rich” van Napoleon Hill) en wat je gelezen hebt die dag proberen toe te passen in je leven.  Op die manier lees je een boek uit op een paar dagen/weken, naargelang de snelheid van lezen, maar implementeer je het direct in je leven.  Dit is waar voor mij veel winst lag.  Ik las al heel veel boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar door zijn systeem te volgen is het precies of je geest er meer voor open staat.  Het komt makkelijker binnen en door er de hele dag mee bezig te zijn, ga je opmerken waar je dingen in je leven effectief kan veranderen.  En daardoor verandert ook je leven !

Schrijven

De laatste 10 minuten besteden we aan schrijven.  Zijn manier is “journaling”, dat is een manier om dingen waar je voor jezelf aan wil werken, die je belangrijk vindt, ideeën die je hebt,… opschrijft.  Op die manier kan je ze achteraf terug lezen en gaan toepassen op je leven.  Je krijgt als het ware inzicht in je eigen leven, je manier van denken,…

Conclusie ?

Wat heeft “The Miracle Morning” voor mij persoonlijk betekent ?  Eerlijk gezegd, heel veel.  Mijn leven is inderdaad verandert.  Ik sta veel vroeger op, doe de beschreven stappen en ben heel de dag productiever.

Ik las het boek voor het eerst (heb het ondertussen al 2 keer terug herlezen omdat ik elke keer weer nieuwe dingen erin ontdek) in maart, toen was ik al heel erg lang bezig met persoonlijke ontwikkeling en sluimerde mijn droom al jaren in mijn brein.

Ondertussen heb ik 2 zaken opgestart : Be-lieve Coaching en Be-lieve Social Media Management.  Op die manier heb ik mijn beide passies : persoonlijke ontwikkeling (en andere mensen daarin coachen) en sociale media gecombineerd.  Ik ben veel rustiger, gelukkiger, productiever, gezelliger,…het lijstje is oneindig lang.

Dus mijn conclusie :  lees het boek, het zal je leven veranderen !

Enkele aanraders als je meer wilt weten :

The Miracle Morning community op Facebook  : dit is de officiële Facebook community, in het Engels

The Miracle Morning community Nederland en België op Facebook : besloten groep, je moet lid worden om te kunnen meelezen en zelf te posten

Facebook Hal Elrod  : druk op de “vind ik leuk” knop en je wordt op de hoogte gehouden door de schrijver, hij deelt inspirerende posts over allerlei thema’s

The Miracle Morning 30 day LTC Fast Start kit : hier kan je een gratis start kit downloaden met affirmaties, oefeningen,  journal, smoothie en de eerste 2 hoofdstukken van het boek gratis… om je challenge te beginnen

 

Afsluiter

Hal Elrod aan het woord over :”The Miracle Morning”

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.  Laat ze hier achter.

4 thoughts on “The Miracle Morning : het boek dat ook jouw leven kan veranderen !

  1. Ik sta al een hele tijd rond 5.30 op of 6.00 maar niet elke dag.En ik heb idd waslijst aan dingen grondingsoef,mir methode,chi gong
    Ademoef,bekkenoef,affirmaties luisteren en hardop zeggen.
    Maar lezen was nog niet in mij opgekomen en heb boeken wasr ik niet aan toe kom.
    Dank voor de tip van dit boek Godelieve!

  2. Het is een super blog. Ik vind het ook moeilijk om uit bed te komen voor die zaken, maar ik weet dat ik ze overdag toch ook niet kan doen, tijd gebrek. Dus….misschien wil ik hier wel meer over weten. Ik heb mij al aangemeld op zijn site en op de Nederlandse FB pagina. Bedankt Lieve om dit te delen ! Groetjes Arianne

Wat denk jij ervan ? Geef gerust je mening.