Maak gebruik van de kracht van gedachten.

Maak gebruik van de kracht van gedachten.

Zoals beloofd, deze week een blog rond affirmaties.

Vorige week had ik het in deze blog over het boek dat mijn leven veranderde, namelijk :”The Miracle Morning”.

In dit boek wordt gesproken over affirmaties, het boek gaat over zo veel meer maar daarvoor lees je best dit blog stuk.

Waarom affirmaties ?

Elke mens is geprogrammeerd.  Deze programmatie is voor de meesten onder ons onbewust.  We weten niet dat we het doen.  We praten elke dag tegen onszelf,vaak in een negatieve manier. Bijvoorbeeld :”Zie je wel, ik kan dat niet” of “Die is daar veel beter in” of “Ik ben dom, dik, ga het nooit kunnen, ben het niet waard,…) Door op die manier onbewust tegen jezelf te praten, doe je eigenlijk affirmaties.  Deze affirmaties bevestigen je programmatie en maken dat je hetzelfde aantrekt in je leven als dat wat je denkt (uitzend).

Sommige mensen zullen nu afhaken want ik vertel dingen die ze niet kennen en die ze vreemd vinden.  Dat versta ik helemaal. Maar besef dat als je nu al onbewust aan affirmaties doet, hoeveel kracht er dan zou uitgaan als je bewust je gedachten zou gaan kiezen.  Als je zou gaan denken in termen van :”Ik kan het”, “Ik ben het waard”, “Ik ben mooi”, “Ik ben succesvol”,…  Door op deze manier positief over je zelf te gaan denken en het door de herhaling ook te gaan geloven, wordt het realiteit.

Tip : Wil je meer weten over hoe je meer bewust kunt worden van je denken en hoe je denken je leven beïnvloedt, kom dan naar mijn gratis mastermind training. Een nieuwe training start in september.  Meer informatie en inschrijvingsformulier vind je hier.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn zinnen die je zegt om jezelf innerlijk te versterken.  Deze zinnen ontwikkel je zelf, je kan er gerust een boek over lezen, maar dan ga je de affirmaties van iemand anders over nemen en dat is niet de bedoeling.  Het gaat immers over jouw leven en niet dat van de schrijver van een boek.  Affirmaties werken het best als ze resoneren met wie je bent.  Dat wil in mensentaal zeggen dat ze uitdrukken waar jij op dat moment in je leven mee bezig bent, waar je aan wil werken, waar je naartoe wil,…

Mijn coaching klanten krijgen vaak als opdracht van mij mee om hun affirmaties op te schrijven.  Dit helpt om focus te ontwikkelen en je doelen helder te krijgen.  Als je je doel helder kan krijgen, kan je er ook veel gerichter naartoe werken en behaal je het makkelijker of kan je makkelijker de noodzakelijke veranderingen in je leven implementeren.

Werken affirmaties ?

Ja, affirmaties werken levensveranderd.  Als je het goed doet tenminste.  Ze moeten uit jezelf komen, je moet ze heel regelmatig herhalen (best luidop).  Ik merk voor mezelf dat ze voor mij het best werken als ik mezelf in de spiegel in de ogen kijk en ze dan hardop uitspreek.  Je ziet dan in je eigen ogen of je je affirmaties gelooft of niet.  Geloof in je affirmaties is immers de sleutel om ze ook te verwezenlijken.  Als je ze zelf niet gelooft, wie gaat ze dan wel geloven.

Door het tegen jezelf uit te spreken in de spiegel werk je ineens ook aan je zelfvertrouwen.  Dat is al een affirmatie op zich en helpt om te groeien.

Hoe ga je te werk bij het opschrijven van je affirmaties ?

Bij mij werkt het het best als ik een boek over persoonlijke groei lees (kan enkele hoofdstukken/dag zijn) na het lezen ga ik na wat er in het boek mij heeft aangesproken.  Dat ga ik op papier zetten en daaruit distilleer ik mijn affirmaties voor die dag.  Ik heb ook affirmaties die doorheen de dagen dezelfde blijven, dit zijn voor mij de affirmaties die altijd bij mij resoneren. Maar ik probeer er dagelijks minstens 1 of 2 nieuwe bij te doen (die ik dan dagelijks wissel).

5 simpele stappen om je eigen affirmaties te creëren

Stap 1 : duidelijk krijgen wat je echt wil

De bedoeling van een schriftelijke affirmatie is om je bewustzijn te herprogrammeren met andere intenties, dingen die je gelooft over jezelf, attitudes die je hebt,…die belangrijk zijn om andere dingen in je leven aan te trekken om tot succes te komen.

Je affirmatie moet dus duidelijk zeggen wat je wil aantrekken in je leven, je moet voor jezelf heel duidelijk krijgen wat het leven is dat je wil creëren voor jezelf op elk gebied : relaties, gezondheid, job, geld,…

Stap 2 : Waarom wil je het ?

Iedereen wil een succesvol leven, maar dat is niet genoeg om het ook effectief waar te maken.  Dan zou het makkelijk zijn.  Wat belangrijk is, is jezelf de vraag stellen waarom wil je het ?  Wat is je intentie ?  Wat is je motivatie ? Wat is het grotere doel dat je nastreeft ?  Als je voor jezelf heel duidelijk hebt waarom je het wil, dan is het verankerd in je bewustzijn en zullen al de stappen die je doet, richting je grotere doel zijn.  Is het waarom niet duidelijk dan kan je zoveel affirmaties doen als je wil, het zal niet veel uithalen.

Stap 3 : Aan wie ben je toegewijd om te zijn, om te creëren

Je leven gaat enkel verbeteren als jij verbetert. Je uiterlijke wereld gaat pas een verandering tonen als jij verschillende uren in jezelf hebt geïnvesteerd om jezelf te verbeteren. Zijn (wie je moet zijn) en doen (wat je moet doen/creëren) zijn de voorwaarden om te krijgen wat je wil in je leven.  Met andere woorden : het zijn de voorwaarden om het leven te creëren dat je je voorstelt of waar je naar tracht. Dus krijg duidelijk voor jezelf wat je wil en wie je moet zijn om het te bereiken vooraleer je je leven naar een hoger niveau kan tillen.

Stap 4 : In welke acties wil je investeren om je doel te bereiken

Welke acties moet je consequent nemen om je doel te bereiken ? Bijvoorbeeld : voor een verkoper kan de affirmatie als volgt klinken :”Ik heb mezelf verplicht om elke dag minstens 20 telefoontjes te doen met potentiële klanten tussen 8 en 9 uur ’s morgens”.

Voor iemand die wil afvallen kan dat zijn :”Ik heb mezelf 100 procent toegewijd om 5 dagen in de week naar de sportschool te gaan en daar minimum 20 minuten op de loopband te lopen.”

Hoe specifieker je je acties omschrijft, hoe beter ze zullen werken.  Probeer om de frequentie van de acties, de hoeveelheid die je gaat doen en de precieze tijdsperiode waarin je de acties gaat ondernemen, heel duidelijk te omschrijven.  Op die manier worden ze heel specifiek en werken ze het beste.

Begin met kleine stapjes die haalbaar zijn.  Je kan je acties steeds groter maken naargelang je succeservaringen opbouwt.  Als je ze te groot maakt, kan het zijn dat je ontmoedigd geraakt omdat je ze niet kunt bereiken of niet kunt volhouden en stop je vroeg of laat met de acties.

Stap 5 : Gebruik inspirerende quotes

Als je quotes of inspirerende teksten toevoegt aan je affirmaties, werken ze beter.  Gebruik enkel die quotes die resoneren met je, die je aanspreken, anders werken ze niet.

Mijn ervaring met affirmaties

Sinds maart van dit jaar gebruik ik mijn affirmaties meerdere keren per dag.  Ik doe ze in de spiegel zoals hierboven besproken, maar ik doe ze ook elke keer als ik ergens moet wachten (bij de dokter, tandarts, aan de kassa, tijdens huishoudelijke taken zoals afwassen, strijken, poetsen,…) en als ik met de auto rijd.  Op die manier worden ze dagelijks verschillende keren herhaald en zijn ze verankerd in mijn geest.  Ik merk de invloed van mijn affirmaties in mijn dagelijkse leven heel erg goed.  De laatste maanden heb ik verschillende opleidingen gevolgd, heb 2 zelfstandige zaken opgericht, mijn website gebouwd, mijn facebookpagina’s opgestart, heel veel nieuwe mensen leren kennen, … het stopt niet.

Wat heel belangrijk is bij affirmaties is dat als je ze zegt, dat je er emotie bij voelt.  Dat wil zeggen dat je ze zelf gelooft. Doe je dit niet, dan kan je evengoed een kalender aframmelen dat gaat dan evenveel effect hebben, niets namelijk.

Hou je gedachten bij je affirmaties als je ze opzegt.  Affirmaties is iets dat groeit, ze blijven niet constant dezelfde.  Ze evolueren samen met jou.  Het allerbelangrijkste aan affirmaties is, is dat je ze dagelijks moet doen.  Doe je dit niet dagelijks, dan hebben ze geen effect.

En jij ?

Wil jij werken aan je doelen ? Affirmaties leren gebruiken om te creëren wat je wilt ?

Indien je ja zegt, nodig ik je graag uit op een gratis kennismakingsgesprek.  Samen kunnen we kijken wat je doelen zijn of je doelen duidelijk krijgen.  Door een coaching traject te volgen bij mij, ga je ongelooflijk groeien als persoon en je doelen makkelijker bereiken.

Ben benieuwd naar jullie reactie.  Laat ze hier achter.

Wat denk jij ervan ? Geef gerust je mening.