Het leven is een spel en jij bepaalt zelf je spelregels

Het leven is een spel en jij bepaalt zelf je spelregels

Het leven is een spel !

Dat is een inzicht dat ik onlangs kreeg.

Lang heb ik het tegenovergestelde gedacht : leven is zwaar en moeilijk, een strijd.  En dat maakte dat dat exact het leven was dat ik leidde : een zwaar en moeilijk leven.

Wij, mensen, maken het leven vaak zelf serieus en zwaar.

Jarenlang deed ik dat zelf ook.  Ik richtte me vooral op de zwaarte, op al wat moeilijk verliep, op mijn verleden als misbruikt kind, als weduwe van een man die zelfmoord pleegde, als moeder van 2 wezen kinderen, als dochter die nooit onvoorwaardelijke liefde heeft ontvangen, als vriendin van een man die me financieel misbruikte,…

Ik creëerde alleen maar meer en meer zwaarte en slachtofferschap.

Een jaar geleden heb ik besloten om uit die rol te stappen.

Ik stond op en besloot om niet langer meer een slachtoffer te zijn.

Ja, die dingen die gebeurt waren, waren moeilijk en niet leuk, maar ik mocht daar de mooie kanten van gaan zien.

Ik gaf mezelf de toestemming om mijn eigen leven te gaan hercreëeren. Stoppen met het slachtoffer zijn en in mijn kracht te gaan staan.  Stoppen met deze verslavende relaties, zowel met mijn vriend als mijn familie.

Dus deed ik de deur naar mijn schaduwkant open en ging kijken wat daar allemaal zat.

Wat ik kon weggooien, net als een zolder die ik ging opruimen.

Beperkende overtuigingen onder de loep nemen en kijken of ze “echt waar” waren of dat ik ze “geloofde” omdat anderen het me verteld hadden.

Kiezen om ze los te laten.

Kiezen om de angst om mezelf te zijn los te laten.

Kiezen om door de angst te gaan en naar het Licht te gaan.

Kiezen om niet meer te zwijgen maar juist te spreken over mijn ervaringen omdat ik daardoor andere mensen kon laten ervaren dat ze altijd een keuze hebben : in het slachtofferschap blijven vast zitten en het zo in stand houden, of heel krachtig zijn en in je waarheid gaan staan.

Gaan praten over het seksuele misbruik, gaan praten over hoe het voelt dat je eigen moeder je verraadt, niet 1 keer maar -tig keer

Gaan praten over hoe het was om te leven met een man die autistisch was en niet kon voelen, wat maakte dat ik zelf ook niet meer kon voelen.

Gaan praten over het leven met 2 kleine kinderen na de zelfmoord van mijn man omdat we gingen scheiden,…

Dat praten over, leidde tot een grote innerlijke bevrijding !

Vol angst zette ik elke dag kleine stapjes op weg naar vrijheid, vrijheid van denken, vrijheid van zijn.

Ik ontdekte dat het leven één groot Spel is en je bepaalt zelf je spelregels !!!

Jij neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen stuk en creëert daaruit steeds verder in overvloed.

Je creëert je eigen leven op jouw voorwaarden.  Je stelt je grenzen en gaat steeds meer en meer in je eigen Kracht staan.

Speelsheid was voor mij in dit proces heel belangrijk. Terug de verwondering van een kind vinden.  Terug genieten van een vlinder die in je tuin rondfladdert, vol verwondering naar de wolken kijken en de meest waanzinnige fantasierijke dingen aan je voorbij zien komen.

Door speelsheid te ervaren ga je je verbinden met de Stroom van het Leven, de Stroom van Liefde voor al wat is.

Je vult je elke dag met energie, vreugde en passie.  Dan gebeuren er zo’n magische dingen…

Welk leven wil jij leiden ?

Een leven vol speelsheid, liefde, vertrouwen, eerlijkheid, vreugde, openheid, puurheid, heelheid, creatie, verwondering, overvloed,…

of

Een leven dat moeizaam verloopt omdat je je laat tegenhouden door de verwachtingen van anderen, de maatschappij, je beperkende overtuigingen, je angsten,… Een leven dat leidt tot ontevredenheid, stress, spanning, slapeloosheid, leegheid, uitgeput zijn, moe zijn,….

Voor mij is het heel erg duidelijk geworden !

Ik kies elke dag voor het Spel van het Leven voluit te spelen !!!

Dat is de reden dat ik onlangs My Inner Circle heb gecreëerd.  Dit is mijn innerlijke kring waarin ik alles deel over mijn proces en over wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren en maanden over persoonlijke groei en spiritualiteit.

Elke maand spendeer ik aan één thema dat ik helemaal uitdiep, zodat zij er mee aan de slag kunnen.  Zodat ook zij kunnen kiezen voor een leven vol speelsheid, lichtheid, moeiteloosheid, vreugde, liefde en passie.

Mijn innerlijke kring is voor mij dé plaats waar ik alles deel, waar ik heel kwetsbaar en authentiek volledig mezelf ben.  Waar er ruimte is voor mensen die zich altijd de vreemde eend in de bijt hebben gevoeld, die vol vragen zitten rond spiritualiteit, die een open geest hebben en weten dat alle groei en potentieel in hun zit.

In deze besloten gemeenschap kom je thuis, word je met open armen verwelkomt en voel je de liefde als een warme deken op je neer dalen.  Hier ben je veilig om je verhaal te delen, vragen te stellen die niemand “raar” vindt, verbinding te maken met mensen die je écht gaan begrijpen, kortom een plaats waar in speelsheid wordt gewerkt aan persoonlijke groei.

Ik verwelkom je graag in mijn innerlijke kring.  Ik sta open voor Verbinding daarom dat de prijs bewust heel laag is gehouden.  Ik wil iedereen die dat wil, de kans geven om lid te worden, om te delen, om te kunnen ervaren, te kunnen groeien, te kunnen loslaten,…

Vandaar 9,99 euro/maand (excl BTW), dat is alles, 2 keer een latte gaan drinken kost meer.

Dus gun jij jezelf een leven vol Speelsheid ?

Dan zie ik je graag terug in mijn innerlijke kring.

Meer informatie en lid worden kan hier.

2 thoughts on “Het leven is een spel en jij bepaalt zelf je spelregels

 1. Lieve Esther,

  Bedankt voor je prachtige bericht !
  De Inner Circle is ondertussen omgevormd tot de “Soulfamily”
  Dit is een besloten facebookgroep van gelijkgestemde mensen én toegang tot mijn online bibliotheek.
  De Soulfamily is een jaarabonnement. Je vindt alle informatie hier

  Er is nu, wegens de gratis challenge die momenteel loopt, een speciale actie in verband met de Soulfamily.
  Wil je daar graag meer over weten, stuur me dan gerust een mail : lieve_tubbax@me.com
  Veel liefs, Godelieve xxx

 2. Dag moedig mens,

  Ik lees met blijdschap je website en herken veel, niet dezelfde levens ervaringen maar wel de mindset en de hobbelige weg om tot dit besef te komen.

  Ik wilde graag meer weten over de inner circle, lijkt me een erg mooi concept. Samen draag je meer en stuw je naar een groter besef en hogere trilling.
  Ik kreeg echter als ik op de link drukte deze boodschap: pagina niet gevonden…
  Mijn vragen zijn:
  Hoe gaat dat eruit zien, online of ook offline?
  Hoe groot is de circle?
  Wat is je ervaring tot nu toe hiermee?

  Lieve grt!
  Esther Manders

Wat denk jij ervan ? Geef gerust je mening.