Droom je droomleven !

Droom je droomleven !

Vandaag ga ik het voor de laatste keer hebben over het boek :”The Miracle Morning”  Een van de stappen in het boek is visualiseren.

Voor veel mensen is visualiseren iets dat ver van hun bed staat.  Ze hebben er misschien al wel van gehoord of over gelezen, maar ze vinden het vooral veel hocus-pocus.  De gedachte dat je door te “fantaseren” over dingen die je graag zou willen hebben, er iets gaat gebeuren om dit realiteit te maken is voor veel mensen gewoon raar. Het enige wat er gebeurt is dat je veel tijd verliest, volgens hen.

Spijtig genoeg is dit de algemene opvatting over visualiseren.  Ik ga proberen aan de hand van deze blog, om jullie te overtuigen van het krachtige effect van visualisaties.  Ik ga jullie uitleggen hoe je het moet doen en wat de resultaten kunnen zijn als je het goed toepast.

Het is helemaal geen hocus-pocus en iedereen kan het zichzelf aanleren.  Je moet alleen durven geloven en vooral je focus behouden.

Hier gaan we !

Wat is visualiseren ?

Visualisatie betekent dat je positieve veranderingen in je leven wilt aanbrengen door middel van je toekomst, zoals jij die wil, kristalhelder te projecteren in je hoofd.  Je kijkt naar deze toekomst alsof hij er al is en alsof je zo al leeft.  Door op die manier te kijken, verbind je emoties aan die toekomst die positief zijn.  Door deze positieve emoties aan je visualisatie te koppelen, krijgt het universum de boodschap dat het al zo is.  Wat gebeurt er daarna : je krijgt exact wat je had gevisualiseerd !

Klinkt cool hé ?  Dat is de theorie.

In praktijk is het niet zo makkelijk om te visualiseren omdat je onbewuste meespeelt.  Je kan heel goed iets visualiseren en er positief over nadenken en er je positief over voelen.  Als je ergens, ook maar een klein beetje, twijfel of onzekerheid over je visualisatie hebt (kan ook onbewust), dan creëer je niet je visualisatie maar eerder je twijfel en onzekerheid omdat dat de emotie is die overheerst.  Immers het is altijd de dominante emotie die overheerst.

Hoe werkt visualisatie ?  3 simpele stappen om je te helpen.

Zoals in vorige blog besproken, helpt het als je eerst begint met je affirmaties luidop te zeggen.  Op die manier maak je je bewuste geest alert.

Stap 1 : maak jezelf klaar om te gaan visualiseren

Vaak helpt het om rustige muziek op te zetten in de achtergrond.  Het helpt je om te ontspannen.  Ga daarna rustig zitten en adem diep in en uit.  Kom tot rust. Doe je ogen dicht, maak je geest vrij en maak je klaar om te starten met het visualiseren.

Stap 2 : Visualiseer wat je echt wilt

Dit is moeilijk omdat je jezelf tegenhoudt.  Je durft niet te visualiseren wat je echt wil, bang dat als het uitkomt, je andere mensen in de steek gaat laten.  Veel mensen willen wel succesvol zijn, maar als het dan echt zover is, lopen ze er toch heel snel weer van weg.

Realiseer je dat het mooiste geschenk dat je anderen kan geven, is het leven leiden dat je echt wil voor jezelf.  Als jij ten volle je potentieel gebruikt, worden de mensen rondom jou ook gestimuleerd om tot hun volle potentieel te groeien.

Dus visualiseer je wat je echt wil, vraag jezelf af dat als je alles kon kiezen wat er maar te kiezen was in de wereld, zonder enige limieten qua geld, tijd,… wat zou je dan echt kiezen ?  Wat is je grote droom ?  Droom zo groot mogelijk, en maak het zo specifiek mogelijk : wat zou je voelen als je je droom had, waar zou je wonen, wie zou er bij je zijn, wat zou je eten, met welke auto zou je rijden, …

Probeer je droom zo levendig te maken in je geest dat je hem kan voelen , proeven, ruiken,… Gebruik al je zintuigen bij de visualisatie.  Hoe levendiger je je droom voor jezelf maakt, hoeveel te meer je uitgedaagd wordt om actie te ondernemen om je droom te realiseren.

Ga nu versneld verder naar de toekomst en zie jezelf alsof je droom volledig is uitgekomen. Voel nu hoe je jezelf zou voelen als je droom realiteit is geworden.

Stap 3 : Visualiseer wie je moet zijn en wat je moet doen

Vanaf het moment dat je een helder beeld in je geest hebt van wat je wil , begin te visualiseren hoe je nu zou moeten leven om dat toekomstbeeld te kunnen realiseren.

Zie hoe je elke dag positieve acties gaat ondernemen  om je droom te realiseren (sport beoefenen, werken, schrijven, telefoontjes doen, emails verzenden,… alles wat samen hangt met jouw droom).  Belangrijk hierbij is dat je visualiseert dat je hier van geniet terwijl je deze dingen doet.

Bijvoorbeeld zie jezelf al lachend op de loopband staan vervuld van een gevoel van trots dat je dit doet.  Visualiseer de blik in je ogen die vol discipline is,…

Laatste gedachten over visualisatie

Als je naast je affirmaties die je elke dag doet, het visualiseren dagelijks gaat toepassen, ga je merken hoe je leven heel snel gaat veranderen.  Het is alsof je een boost geeft aan je dagelijkse leven.

Als je dagelijks visualiseert en je gevoelens hierbij positief houdt (let op je onbewustzijn), dan ga je je gevoelens en gedachten in één lijn brengen met elkaar. Door het dagelijks te doen ga je gemotiveerder zijn om te werken aan je droom.  De stappen die je moet zetten om je droom te bereiken gaan snel duidelijk voor je worden.  Je motivatie gaat hoog blijven omdat je heel duidelijk weet waar je naartoe wilt werken.

Wat kan helpen bij het visualiseren is een visionboard maken.  Dit kan je doen door op een groot vel papier met foto’s je dromen te visualiseren, maar het kan ook online.  Er zijn verschillende apps te vinden waarmee je vision boards kan maken.  Het mooie aan een vision board is dat het je droom echt heel duidelijk (visueel) maakt (niet enkel in je gedachten).  Op die manier gaat het voor sommige mensen makkelijker zijn om hun droom echt te visualiseren.

Hang je vision board ergens centraal waar je er elke dag enkele minuten kan gaan bijzitten en je visualisaties doen.  Doe zeker de hierboven geschreven stappen !

Zonder deze stappen en enkel met een visionboard gaat er niets veranderen.  Dan is het visionboard enkel een leuk item om mee bezig te zijn.

Doe de hele visualisatie zoals hier beschreven dagelijks tezamen met je affirmaties en je gaat je leven zo zien veranderen !

Veel succes ermee !

Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.  Laat ze hier gerust achter !

Wat denk jij ervan ? Geef gerust je mening.